ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 25 ΜΑΡΤΗ

Το Σάββατο 25 Μάρτη ο μιχαλολιάκος με επιτελείο ναζίδων, θα κάνει ομιλία στο ξενοδοχείο «καψής» στις 20:00 γι’ αυτό το λόγο καλούμε σε προσυγκέντρωση στις 18:00 στο στέκι Kάμενικ για να κάνουμε πορεία προς το ξενοδοχείο.

 

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο «capsis» (Μοναστηρίου 18):

Τα τελευταία χρόνια, είναι πολλές οι φορές που φιλοξένησαν τον μιχαλολιάκο και άλλα ναζιστικά σκουπίδια και αυτό δείχνει την σύνδεση του ξενοδοχείου με τη χα. Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ηλίας Χριστοδουλάκης που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για την άφιξη των αυγών στη γειτονιά μας. Οι σχέσεις που υπάρχουν με το ξενοδοχείο βγάζουν μάτι, καθώς τους έχουν δώσει βήμα για να κάνουν τις εμετικές τους ομιλίες(6/5/16 και 16/9/16) και να ξεράσουν χολή για τους καταπιεσμένους. Δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω, παρά μόνο στο ότι η αντιμετώπιση των ηθικών αυτουργών θα είναι η ίδια που υπάρχει και προς τους φασίστες. Κ_ _ _ _ _ Α.

 

Παραχώρηση δημόσιου χώρου και λόγου από επιχειρηματίες, ιδιώτες και κράτος

στους εχθρούς της ελευθερίας:

Λόγω της ανυπαρξίας των φασιστών στο δρόμο, δεν είναι εφικτό το στήσιμο κάποιας εκδήλωσης-ομιλίας του αρχηγού τους, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης γι’ αυτό καταφεύγουν στο να βρίσκουν ομοϊδεάτες τους κατά βάση επιχειρηματίες για να κάνουν τις ναζιστοσυνάξεις τους. Παρόμοια συνθήκη υπήρξε και με την περασμένη φασιστοσυναυλία (ελληνοσέρβικης προέλευσης) που πραγματοποιήθηκε σε 5άστερο ξενοδοχείο στο ωραιόκαστρο(Nouvelle). Πρόσφατα, στο Αγρίνιο το κτήμα «Μάρη» στις 12/2 παραχώρησε έδαφος στον κασιδιάρη (η απάντηση των συντρόφων ήταν άμεση στοχοποιώντας τον μάρη), στην Κατερίνη 12/3 παραχωρήθηκε το πνευματικό κέντρο από τον δήμο και είναι πολλές οι φορές που είτε για τα λεφτά είτε από φιλικές σχέσεις δήμος-ιδιώτες-επιχειρηματίες βοηθάνε στην εκκόλαψη του φιδιού. Όλοι αυτοί που συγκαλύπτουν τους ναζίδες, γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα και θα βάλουν καλά στο μυαλό πως πισωγύρισμα και συγχωροχάρτια για τις πράξεις τους δεν θα τους δώσει κάνεις. Θα χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο, σε λίγο καιρό, όσοι δεν θα έχουν προλάβει να χτυπηθούν από τον μαχητικό αντιφασισμό και τον κόσμο του αγώνα, μόλις αναλογιστούν σε ποιο πόλεμο επέλεξαν να συμμετάσχουν.

 

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό,

Είναι ο αγώνας της ζωής απέναντι στο θάνατο:

Αντιλαμβανόμαστε τον μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αδιαμεσολάβητου αγώνα απέναντι στους γδάρτες των ζωών μας που θα τον δώσουμε όλες και όλοι μαζί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μας, μέχρι να μας βγει η ψυχή. Στην καθημερινότητα της γειτονιάς του Βαρδάρη, το έχουμε πει επανειλημμένα δεν χωράνε ξεφτίλες ρατσιστές και τα αυγά ανοίγουν μόνο τις Παρασκευές για δύο ώρες στον 7ο όροφο με παρουσία αρκετών μπάτσων και φεύγουν (σαν) κυνηγημένοι. Όχι μόνο λόγω της αντιφασιστικής επαγρύπνησης αλλά και γιατί τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς μας είναι πολυπολιτισμικά, μακριά από ρατσιστικές συμπεριφορές καθώς ντόπιοι και μετανάστες συνυπάρχουν για πολλά χρόνια. Δεν θα αφήσουμε κανέναν φασίστα να παρεισφρήσει στο Βαρδάρη, αυτό το Σάββατο και κανένα Σάββατο και θα κάνουμε ότι περνάει απ’ τα χέρια μας για να σας βρίσκουμε, να σας τσακίζουμε και τέλος να κλείσουμε τα γραφεία σας. Για να φύγει η δυσωδία και κάθε ψεγάδι του ναζισμού και να ανθίσει στις γειτονιές μας η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και το χαμόγελο.

Ενάντια πάντα σε ρατσιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις, καλούμε κάθε συλλογικότητα και κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο της πόλης να πλαισιώσει την συγκέντρωση-πορεία.

Όλοι μαζί ενωμένοι να διαλύσουμε το σάπιο οικοδόμημα που λέγεται εξουσία.

 

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ 25 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 (σημείο προσυγκέντρωσης) ΣΤΟ ΚΑΜΕΝΙΚ

 

Βαδίσαμε πάνω στα κόκκαλα των παιδιών μας
Βαδίσαμε χιλιάδες χρόνια για να ‘ρθουμε
Φάτσες σημαδεμένες απ’ τα οξέα και τις μπαλνταδιές του μέλλοντος
χέρια που παίζουνε σαν παιχνιδάκια τις βαριές και την τύχη του κόσμου

Τ. Λειβαδίτης

 

 

Αντιφασιστικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι ”Κάμενικ” (Μαβίλη 14)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *