ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στις 25 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συντονισμένος αποκλεισμός των νέων γραφείων των ναζί της χα, από 150-200 αντιφασίστες/ριες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν 2 ώρες πριν τα εγκαίνια στην λεωφόρο Σούδας.

Λίγο πριν την έναρξη των εγκαινίων, οι μπάτσοι-γνωστά φιλαράκια των ναζίδων- επιτέθηκαν στους συντρόφους/ισσες, οι οποίοι με ό,τι είχαν(πέτρες/ξύλα κλπ) στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και κρατήσανε αρκετή ώρα σύγκρουση με τους μπάτσους. Στη συνέχεια, ακολούθησαν 4 προσαγωγές και έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τα Χανιά όπως και πολλές περιοχές της Κρήτης, τσακίζανε και τσακίζουνε τους φασίστες, είτε όταν είχαν να κάνουν με γερμανούς ναζί και έλληνες δοσίλογους, είτε στο παρόν με τις ναζιστικές συμμορίες του μιχαλολιακου που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ποτέ υπόσταση στην Κρήτη όπως ούτε στο Βαρδάρη, στη Βέροια, στο Αγρίνιο, κ.α. ,καθώς τους αποτινάζει η ίδια η κοινωνία των περιοχών αυτών που δεν ξεχνά τις θηριωδίες των προγόνων τους. Νεκροταφεία ανά την ελλάδα γεμάτα αγωνιστές/ριες, που σιγοψιθυρίζουν “Ποτέ ξανά φασισμός”.

Αλληλεγγύη σε όσους/όσες κρατάνε την σημαία του αντιφασισμού ψηλά και πολεμάνε καθημερινά κάθε τι ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ομοφοβικό και γενικότερα εχθρικό απέναντι στην ζωή .

Ζήτω ο έμπρακτος Μαχητικός Αντιφασισμός

 

Αντιφασιστικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι “Κάμενικ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *